PoffertpanPoffertpan  € 11,95
Recept Groningse poffert

Benodigdheden voor poffertpan van 2 liter:

  • 1 pond zelfrijzend bakmeel
  • eventueel ½ zakje backin
  • 4 dl melk
  • 4 eieren
  • rozijnen en/of gedroogde appeltjes
  • snufje zout
  • roomboter
  • bruine suiker

Doe bakmeel, backin, eieren, rozijnen (en/of appels) en het zout in een kom en roer alles door elkaar. Dan al roerend de melk toevoegen tot het deeg wordt. Smelt een beetje boter en vet daarmee de poffertpan in, ook de binnenste pijp. Bestuif dat met bakmeel. Doe het deeg in de poffertpan. Deksel sluiten. Zet de poffertpan in een grote pan met deksel. Vul die pan met water tot halverwege de poffertpan. Breng vervolgens het water aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het zeker 6 kwartier (90 minuten) koken. Haal dan de deksel van de poffertpan en draai hem om op een schaal. Smelt wat boter om de plakken poffert in te stippen en doe er bruine suiker op. Geniet nu van heerlijke Hollandse poffert!

Kan ook in de oven: 2 uur op 1600.

Komt u er niet helemaal uit met het maken van poffert? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons. We willen u graag van dienst zijn met het bereiden van deze heerlijkheid.

Een pan van 2 liter kost € 13,95; een pan van 1.2 liter kost €11,95.

Geen poffertpan? Koop bij ons een poffertpan: BrocanteBoerderij d’Olle Bieschuur, Willemsstreek 17, 9784 TB Noordwolde (Gr.)  tel 050 3015501 of ga naar onze webshop.